Decoratiuni pentru perdele si draperii – detalii care conteaza!

Stim cu totii ca micile detalii fac diferenta. In orice domeniu. Dar mai ales in cel al designului interior si al decoratiunilor!

Consideri ca, in sfarsit, ai terminat cu decorarea caminului tau, insa simti ca lipseste ceva…

Daca te afli in aceasta situatie, cel mai probabil ai nevoie de mici detalii decorative care sa scoata spatiul tau din anonimat, iar cel mai la indemana este sa accesorizezi perdelele si draperiile caminului tau.

Paleta de optiuni e larga si foarte variata. Fie ca sunt cleme, brose, margelute, canafi sau inele, aceste accesorii sunt disponibile intr-o mare varietate de culori, combinatii si materiale si vor da viata perdelei sau draperiei tale. In plus, acestea nu au doar un rol estetic, ci si practic, pentru ca permit aranjarea perdelei/draperiei in asa fel incat sa filtreze lumina la nivelul dorit de noi.
Pentru perdele se recomanda utilizarea clemelor, a broselor, a magnetilor, a decoratiunilor mai fine si mai delicate, in general. Perdelele din organza, semiorganza sau voal, diafane, cu imprimeuri mai generoase sau mai discrete, vor capata o tenta eleganta, nobila, sofisticata, daca vor fi accesorizate cu sori, stele sau luni, in culori solemne de auriu antic, argintiu, bronz.
Dimpotriva, floricelele si fluturasii colorati si veseli, vor da o nota jucausa si tinereasca perdelei, amintind de zilele de vara petrecute la bunici. Cu ajutorul acestor mici decoratiuni, perdeaua iese din anonimat si poate fi pozitionata astfel incat nivelul de luminozitate si confort al incaperii sa fie cel optim.
In ceea ce priveste draperiile, putem opta pentru niste accesorii mai mari, mai grele, mai colorate, insa trebuie sa avem grija la armonia culorilor si a materialelor utilizate.Inelele decorative ovale sau rotunde sunt practice si se fixeaza de draperie cu ajutorul unor bete.

Margelutele sunt accesorii mai delicate si dau un aer sofisticat decorului.

De un mare efect sunt si canafii, elemente fluide, de obicei din matase sau bumbac, care necesita o consola pentru fixare.

Canafii imprima un aer sofisticat, adesea solemn, iar cei de culoare auriu, albastru, verzui amintesc de vremurile regalitatii. Pentru un plus de exotism, putem recurge la canafii din margelute colorate si marunte, care te vor duce cu

gandul la povestea Sheherezadei. Pentru a da o tenta trendy, tinereasca, de nonconformism interiorului, putem opta pentru canafii din piele sau din bumbac, in culori vii si indraznete.

Desigur, vom avea grija ca decoratiunile sa se integreze armonios in spatiu. Pentru a scoate in evidenta perdeaua sau draperia, vom utiliza accesorii in culori complementare sau in culori care se regasesc in modelul sau imprimeul perdelei/draperiei.
Pentru un decor nonconformist si foarte modern, putem recurge si la combinatii mai indraznete si mai putin obisnuite de culori si forme, insa e necesar ca in final decorul sa fie armonios si confortabil.

Azi, optiunile sunt nelimitate. Totul e sa avem incredere in instinctele noastre si sa dam frau liber imaginatiei!

This entry was posted in design interior, perdele si draperii and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Decoratiuni pentru perdele si draperii – detalii care conteaza!

  1. Claus Web says:

    din acest articol mi-am dat seama ca aceste aspecte conteaza foarte mult, nu credeam ca asa de mult, voi stiati?

  2. Microcasti says:

    Super!! toata arata bine si cred ca mi se potrivesc stilului meu!!:D

  3. nicu says:

    ce draperi frumoase daca castig premiul cel mare la jocuri de noroc, cumpar neaprat un set de draperii. s-ar potrivi de minune cu salonul)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>